• 2017-05-15 kl. 20:03 #1177
  Cathrine
  Deltagare

  1) Hur det går m diet + tillskott
  Elimineringen fungerar bra, men roterar inte. Har inte infört några kosttillskott igen eftersom jag vill se hur blodproverna ser ut nu. Kommer att återinföra en del efter det, bl.a. selen och Q10.

  2) Allmäntillstånd och ev förändringar i hur ni mår, dvs ev nya symtom o/e förbättringar.

  Är fortfarande så trött, orkar ingenting. Problem med minne, koncentration och engagemang.

  Fortsätter att öka i vikt. Har nu, sedan januari, gått upp hälften av de 14 kg jag gick ner under hösten.

  Efter många turer fram och tillbaka, så fick jag till sist komma till endokrinmottagningen på KS. Det gav tyvärr inte mycket. Läkaren tog bort Lio helt och ville öka Levaxin pyttelite. Läkaren jag fick träffa var inte särskilt kunnig utan fick springa och fråga överläkaren som tack o lov höll med mig om att höja Levaxin ytterligare. Men det är ändå för lite. Det jobbiga är att jag måste vänta 5-6 veckor mellan varje provtagning. Överläkaren sa att jag varit undermedicinerad länge. Jag lär behöva ytterligare höjningar, för jag känner absolut ingen som helst förbättring. Jag fick ingen återbesökstid utan de ska bara ringa efter provtagning. Det blev definitivt ingen grundlig undersökning. Jag kände mig så besviken när överläkaren ”förklarade” för mig att ämnesomsättningen går ner med åldern så min viktökning är helt normal. Jag ökar alltså 7 kg på 3 månader!! Det anser inte jag vara normalt. Känns väldigt svårt att bli nonchalerad. Att jag är så fruktansvärt utmattad är kanske också normalt för en kvinna i min ålder? Naturligtvis inte. Jag orkar varken träna eller vara så social som jag var för ett år sedan. Det har blivit så här uselt under ett år.

  Har ont i rygg, axlar och nacke. Går regelbundet hos min kiropraktor, så det går i alla fall framåt. Slipper ha huvudvärk nu.

  3) Stressnivå och vad ni provat för hanteringsstrategier

  Stressnivån har gått lite upp och ner. Märker direkt hur irriterad jag blir när det blir stressigt, är känslig för stress. Har ingen direkt strategi mer än att försöka undvika stress.

  4) Hur det gått att öka fysisk aktivitet

  Går inte så bra pga hög utmattning. På vardagar går jag mellan 9 000 – 10 000 steg.

  5) Sömn

  Sover oftast 7 timmar. Men jag är lika trött oavsett om jag ibland sover 6 eller 7,5 timmar. Lika utmattad oavsett. Tejpar alltid munnen. Behöver ta nässpray för att kunna sova pga nästäppa. Inte alls bra.

  2017-05-29 kl. 18:39 #1185

  Usch va trist med viktuppgång och energilöshet!! Dock är 10 000 steg varje vardag otroligt bra jobbat när du känner dig så. Och jag blir ledsen att höra att du inte fått ut något matnyttigt av endokrinologen, man hade ju hoppats att de skulle ha tagit ett bredare grepp. Mätte de östrogener och progesteron?
  Vi får vara stringenta under de 30 minuter vi har nästa fredag, och försöka lägga upp en strategi framåt, försök att analysera om det finns någon ledtråd i ditt beteende, känslomässiga eller annat som hänt där i början av januari. När du kom tillbaka efter jul var du ju så glad och hade energi, förlorat vikt och din symtomskattning var låg. Sedan vände det. Jag undrar så varför, vad har vi missat? /Sanna

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.