Stort tryck på svensk FM-mottagning

av Helene Sandström

Den funktionsmedicinska mottagningen FunMed i Göteborg efterlyser fler läkare med FM-utbildning på grund av den stora efterfrågan från allmänheten.

Peter Martin, legitimerad läkare och medicine doktor i farmakologi, har tagit emot patienter i drygt ett år vid sin mottagning FunMed i Göteborg. Under det året har intresset för verksamheten fullkomligen exploderat. Hundratals förfrågningar har kommit från hela landet och väntelistan är lång. Peter efterlyser därför fler läkare med utbildning inom den här inriktningen för att tillgodose efterfrågan.

Peters mål är att utveckla funktionsmedicinen i Sverige och bygga ut mottagningen. Det långsiktiga målet är att den här personanpassade varianten av livsstilsmedicinen ska bli en del av den ”vanliga” sjukvården och tillgänglig för alla.

Läs mer om Peter Martin i en artikel i Distriktsläkaren:
Han lämnade vårdcentralen – öppnade mottagning inom Functional Medicine